politică de calitate

No image set

Solera ia ființă în anul 1967 în Hospitalet de Llobregat (Barcelona). Dl Mariano Verdejo Solera creează această companie cu o viziune către viitor și o întemeiază pe angajamentul față de calitatea produselor fabricate. De atunci am fost atât de siguri de această viziune încât nu punem limită la restituirea produselor neconforme.


În 1973 se transferă în mica localitate Cañete (Cuenca). În acea perioadă, toate produsele fabricate de către Solera (majoritatea din rășină ureică) se vindeau pe piața națională.


În anul 1984 transferă o parte a producției (în special dulii din rășină) în localitatea valenciană Paterna, mai exact în Poligonul Industrial Fuente del Farro (unde se află în prezent birourile centrale ale companiei), pentru a se afla mai aproape de producătorii de lămpi, un tip de client ce începea deja să solicite produse certificate.

În anul 1990 achiziționează o companie care fabrica cabluri flexibile, conform standardului UNE 21031. Sectorul de cabluri făcea deja parte din acordul european HAR, conform căruia, toți producătorii trebuiau să aibă implementate punctele cele mai importante din standardul de calitate EN ISO 9001.


Pe de altă parte, începe drumul exporturilor pe piețe foarte diferite, dar și foarte exigente în ceea ce privește calitatea produselor și certificarea companiei.


Cum era de așteptat, Dl Mariano Verdejo, se adaptează și cu ajutorul tehnicienilor angajați pentru a duce la îndeplinire proiectul și al unei consultanțe externe, reușește echilibreze procesele și începe implementarea unui sistem de calitate bazat pe standardul UNE EN ISO 9001, obținând certificatul de înregistrare al companiei de către AENOR în anul 1997.


De atunci, sistemul de calitate ne-a ajutat:

 • Să ne dezvoltăm în mod sustenabil, punând accentul pe etică și pe responsabilitatea socială.
 • Să creăm spații de lucru mai curate și mai organizate, proceduri de lucru care sprijină comunicarea și munca zilnică a tuturor operatorilor companiei.
 • Să controlăm eficient calitatea produselor fabricate.
 • Să creăm un spirit de echipă și să implicăm întreg personalul companiei în politica de calitate.
 • Să implementăm controale de calitate pentru produsele cumpărate și să evaluăm furnizorii prin audituri sau prin monitorizarea produselor.
 • Să acționăm coerent, transparent, cu generozitate și onestitate în relația cu clienții noștri.

 

Mai mult, creativitatea existentă în companie ne permite să dezvoltăm produse care să respecte mediul înconjurător.


Calitatea este garantată de certificatul de înregistrare a companiei, emis de către Aenor, avem implementate controale ale produsului finit astfel încât toate stocurile noastre să ajungă pe piață respectând cerințele clienților, standardele, regulamentele, directivele europene și toate cerințele legale și de reglementare cerute produsului.


Rezultatele auditurilor anuale de monitorizare a sistemului nostru de calitate confirmă faptul că suntem o companie solidă și că producem și oferim, în continuare, servicii de calitate. De asemenea, certifică angajamentul companiei de îmbunătățire continuă a produselor și proceselor, investigând, studiind viabilitatea și implementând tehnologii inovatoare care ne ajută să rezistăm pe una dintre cele mai competitive piețe.

Pentru a realiza toate acestea, ne bazăm pe următoarele aspecte:

 

 • Cunoașterea și înțelegerea problemelor interne și externe necesare pentru scopul și strategia antreprenorială a Solera. La acest punct, menționăm că Solera cunoaște și înțelege perfect atât toate problemele interne, precum valorile, cultura, cunoștințele, dezvoltarea internă a companiei, cât și problemele externe, precum aspectele legale, tehnologice, competitive, de piață, culturale, sociale și economice la nivel local, regional, național sau internațional.
 • Măsuri orientate înspre selecția furnizorilor, urmărirea și măsurarea capacității lor de producție. Ceea ce dorim să obținem la acest punct este ca materia primă și componentele pe care le achiziționează SOLERA de la furnizorii săi să aibă calitatea necesară, atunci când intră în fabrică. Pentru aceasta selectăm furnizori care să poată asigura această calitate, precum și respectarea termenelor de livrare astfel încât procesul nostru de producție să nu fie întrerupt și să putem să onorăm la timp comenzile, îmbunătățind gradul de satisfacție a clientului.
 • Măsuri orientate înspre corectarea și îmbunătățirea continuă a proceselor și a Calității și Siguranței produselor. Acest punct îl realizăm ascultând opiniile operatorilor de la posturile lor de lucru pentru a îmbunătăți procesele, de exemplu, o montare; prin achiziționarea unei tehnologii care să poată oferi calitatea cerută și realizând design-uri sigure ale proceselor și produselor, care să răspundă necesităților clientului.
 • Măsuri orientate înspre corectarea și angajamentul companiei față de îmbunătățirea continuă a livrărilor către clienții noștri. Prin aceasta se dorește ca toate produsele care poartă marca SOLERA să respecte specificațiile cerute, de aceea realizăm controale ale procesului de producție, pentru ca produsele care ajung la client să fie în condiții perfecte, respectându-se, în special, angajamentul întregii organizații față de îmbunătățirea continuă.
 • Satisfacerea așteptărilor clienților noștri, prin produsele pe care le oferim, Conducerea SOLERA angajându-se să implice întreg personalul companiei în efortul de a satisface aceste așteptări. Vizitele clienților la fabrică sunt foarte importante pentru că astfel aceștia ajung să ne cunoască așa cum suntem, o companie cu oameni capabili să le ofere ceea ce au nevoie. În general necesitățile lor sunt: calitate, preț, serviciu și să fie tratați cu bunăvoință. Fiecare, în funcție de specificul companiei sale, stabilește o ordine diferită a celor patru concepte. Uneori, clienții cer lucruri concrete, ca de exemplu înălțimea paleților pe care îi furnizăm, cutii de o anumită culoare etc. Aceste aspecte se introduc în sistemul SOLERA în structura produsului, cu referințe diferite etc. pentru ca produsul să ajungă la client așa cum a fost comandat.
 • Asigurarea îndeplinirii cerințelor Sistemului de Management al Calității, a cerințelor clientului și a cerințelor legale și de reglementare ale produsului. Acest punct rezumă în linii mari tot ceea ce s-a menționat anterior și sunt incluse cerințele legale și de reglementare, dat fiind că îndeplinirea acestora este fundamentală pentru ca produsul să fie acceptat pe piață. Majoritatea produselor noastre sunt supuse standardelor și regulamentelor astfel încât să se poată instala într-o locuință, cum este, de exemplu, Regulamentul Electrotehnic pentru Joasă Tensiune sau standardele specifice, precum UNE 20315, care prevede caracteristicile pe care trebuie să le îndeplinească cutiile pe care le producem.

Pentru aceasta, proiectăm produsul pornind de la materia primă, până la ambalajul pe care îl va avea (mărci și instrucțiuni), trecând prin toate procesele, de injecție, montare, ambalare etc.

În Paterna, la 12 ianuarie 2018

Semnat Carlos Verdejo Monfort
Director general

A lua legatura

aenor

Birouri și fabrică din Valencia

 • Polígono industrial Fuente del Jarro
 • C/ Villa de Madrid, 53
 • 46988 Paterna (Valencia) España

Fabrica Cañete

 • Carretera de Teruel, 32
 • 16300 Cañete (cuenca) España

Abonați-vă la newsletter